Російську збірну дискваліфікували на Олімпіаді-2022 після півфіналу змішаної естафети у шорт-треку

Російську збірну дискваліфікували на Олімпіаді-2022 після півфіналу змішаної естафети у шорт-треку

Збірна ОКР з шорт-треку (Семен Єлістратов, Костянтин Івлієв, Павло Сітніков, Катерина Єфременкова, Софія Просвірнова та Ганна Серьогіна) була дискваліфікована у півфіналі Олімпіади-2022 у Китаї. Російські спортсменки не змогли правильно передати естафету, завадивши суперницям. Також вони спровокували падіння опонентки.



Шорт-трек

Судді після перегляду відеоповторів вирішили покарати росіянок. Також було дискваліфіковано збірну США за блокування суперниць.


Зважаючи на те, що дві команди вибули з боротьби, а Китай показав найкращий час, саме команду господарів Олімпіади відправили одразу в головний фінал, де вона стала чемпіонкою. Друге місце посіла Італія. Бронзову нагороду виборола Угорщина.

Результати виступів

В інтерв’ю «МатчТВ» Єлістратов заявив, що згоден з покаранням, оскільки перешкоди справді були.


РОК не пробилася до фіналу

«Було два моменти, нам показали відео. Сперечатись було безглуздо. Не можу сказати за нашу сторону, я знімав ковзани. Хто подавав запит – гадки не маю», – зазначив Єлістратов.

Спортсменки неправильно передали эстафету

Як повідомляв OBOZREVATEL, на Іграх-2022 вже виникло кілька скандалів із російськими ЗМІ. Спершу Дмитро Губернієв повідомив про нібито провокацію з боку українців, а потім стало відомо, що преса РФ вчинила підлість щодо українських фігуристів.

Дмитро Губернієв.
Залиште свій коментар