Пілот повітряної кулі, що впала в Кам’янці-Подільському, виявився сином директора Федерації з повітроплавання

Пілот повітряної кулі, що впала в Кам’янці-Подільському, виявився сином директора Федерації з повітроплавання

28-річний пілот монгольф’єра, який зазнав катастрофи під час фестивалю повітряних куль в Кам’янці-Подільському, виявився сином президента Федерації повітроплавання В’ячеслава Гардашника. Його батько поспішив заспокоїти громадськість, що на хід слідства трагічного НС ця спорідненість ніяк не вплине.



Про це В’ячеслав Гардашник розповів в інтерв’ю виданню «Телеграф«. При цьому він підкреслив, що не може розповідати всі відомі йому обставини того, що сталося, щоб не вносити спотворення в матеріали кримінальної справи (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця).

«Все, що можу сказати: у пілота – тисяча годин нальоту, 11 років стажу, він виріс в повітроплавання, літає з 7-ми років. Ігор (ім’я пілота, – ред) – двічі учасник чемпіонату світу серед юніорів, двічі бронзовий призер України та кандидат в майстри спорту «, – розповів президент повітроплавної Федерації.


Він також зауважив, що зараз його син потребує складної операції, для цього його відправили до Києва.

«Я про це говорю, щоб люди знали і не вважали, ось, мовляв, ще одного мажора відпустили. Прошу поставитися до цієї ситуації з розумінням і співчуттям», – звернувся Гардашник через журналістів.


При цьому він заявив, що, незважаючи, на трагічний інцидент, скасовувати фестивалі повітряних куль ні в якому разі не можна, необхідно лише ретельно розібратися в ситуації та вжити максимальних заходів для запобігання таким ситуаціям у майбутньому.

«Але такі випадки трапляються у світі. У Туреччині розбилася куля – загинуло 35 осіб, в Словенії розбилася куля – загинуло 27 осіб, в Єгипті розбилася куля – загинуло 18 осіб.. Ви знаєте про ці НС. На жаль, те, що літає, іноді падає. Треба розбиратися і робити висновки. Але фестивалі повинні тривати, приносячи людям емоції радості «, – уклав фахівець з повітряного плавання.

Залиште свій коментар