Головні секрети піци Пепероні

Головні секрети піци Пепероні

Італійська піца впевнено завоювала серця та шлунки мільйонів людей по всьому світу і недарма, адже в ній гармонійно поєднуються вишуканість та простота, користь та смак. Мабуть, у кожного є своя улюблена піца і багато хто точно обере Пепероні! У чому її секрет? Завдяки чому вона така популярна? На ці та інші питання відповідає команда KAIFUI, яка спеціалізується на традиційній італійській піці.



Класична піца Пепероні названа на честь унікальної за своїми смаковими якостями гострої салямі Pepperoni, яка являється основним інгредієнтом і задає головну смакову нотку «з гостринкою». В Італії таку піцу називають Рizza alla diavola або Salame piccante. Вдале поєднання гострих ковбасок і ніжного сиру Моцарелла створюють чудовий аромат і вишуканий смак. Тому не дивно, що спробувавши цю піцу одного разу, Ви обов’язково захочете з’їсти її знову.

Історія популярної піци

Щодо походження Пепероні існують дві основні версії, серед прихильників яких досі ведуться суперечки. За першою версією, цю піцу придумали в Неаполі, так стверджують і самі неаполітанці. Але вона в цій місцевості готується трохи з іншим набором продуктів, про що буде розказано пізніше.


Популярна і інша версія, що рецепт «Пепероні» належить італійцям, що емігрували до Сполучених Штатів. У цьому є частка правди, тому що в американських закладах ця страва з певним набором продуктів в якості начинки подавалося саме під такою назвою.

Еволюція рецепту Пепероні

Якщо говорити про неаполітанський варіант приготування, то тут кардинально відрізняється начинка. Для такої піци зазвичай використовувався фарш з баранини або яловичини, традиційний гострий томатний соус і моцарелла. Відмінність була і в назві — в Неаполі її знають як «Диявольська піца». Таку назву вона отримала через пекучий перець, який тут використовувався дуже щедро, це додало страві нереальну гостроту.


Після еміграції неаполітанців в Америку, вони стали розвивати свій бізнес. Більшість зайнялися тим, що вміли найкраще — приготуванням піци. Це принесло надзвичайні успіхи, але довелося дещо змінити рецептуру, пристосовуючи страву до американського менталітету і звичок жителів. Тому замість баранячого або яловичого фаршу стали використовувати пряну салямі з пепероні — пекучим перцем. Цей вид ковбасних виробів якомога точніше передавав аромат і прянощі, характерний для традиційної «Диявольською піци».

Сьогодні можна зустріти десятки, якщо не сотні, варіацій, тому що кожна піцерія по всьому світу намагається відзначитися і внести свої унікальні добавки в рецепт піци «Пепероні». Деякі спроби можна з упевненістю назвати успішними, тому що враховані всі суттєві моменти, а смак максимально ідентичний традиційному. Але бувають і провальні спроби, коли намагаються внести корективи у смакові нотки або замінити один інгредієнт на інший, що робить саму страву гірше. Наша команда готує виключно за традиційними італійськими рецептами, тому замовляючи піцу у Полтаві від КайФуй, Ви отримуєте справді якісний автентичний продукт.

Чому кожен хоча б раз має замовити Пепероні?

Якщо ми говоримо про справжню, автентичну Пепероні, то замовити її треба хоча б тому, щоб спробувати італійську кухню на смак. Адже замовити піцу — це отримати квиток до Італії, нехай і ненадовго, бо чи можна краще зрозуміти країну та звичаї її народу як не через її національну кухню? Смак цієї піци не лише перенесе Вас до Неаполю, а й примусить забути про нагальні проблеми — тому смакувати її треба обережно!

Команда KAIFUI — піца, яку замовляють ще!

Залиште свій коментар