Степанов розповів, які мутовані штами коронавірусу курсують в Україні

Степанов розповів, які мутовані штами коронавірусу курсують в Україні

Коронавірус в Україні продовжує набирати обертів і за останню добу було зареєстровано понад 19 тисяч нових випадків зараження. Також 1 квітня від цієї хвороби померло найбільша кількість людей з початку пандемії – 433 особи.



Максим Степанов назвав мутовані штами коронавірусу, які вже були лабораторно підтверджені. Про це йдеться в повідомленні Telegram-каналу «Коронавірус в регіонах».

За даними глави МОЗ Максима Степанова, в Україні лабораторно підтвердили наявність південноафриканського штаму вірусу. А британський різновид вірусу був виявлений у всіх регіонах нашої країни.


За його словами, майже 70% українців, які перехворіли на коронавірус, потребують додаткової реабілітації строком від трьох до шести місяців.

Глава МОЗ зазначив, що причинами складного «постковідного» синдрому є мутований британський штам коронавірусу і зневажливе ставлення деяких громадян до карантинних обмежень.


Варто відзначити, що британський штам в три рази заразніший, він більш агресивний і вражає молодих людей. Також у цього різновиду хвороби дуже короткий інкубаційний період – три дні.

Безсимптомного перебігу хвороби у цього штаму немає і для нього характерно тяжкий перебіг хвороби, що призвело до збільшення госпіталізацій в країні.

«Крім органів дихання, вірус вражає слизові оболонки, нирки та навіть центральну нервову систему, печінку», — повідомив Максим Степанов.

Залиште свій коментар