На російському курорті зійшла лавина: під завалами до 20 людей – моторошне відео

На російському курорті зійшла лавина: під завалами до 20 людей – моторошне відео

У російському селищі Домбай на горі Мусса-Ачитара снігова лавина накрила гірськолижну трасу. Це відбулося 18 січня у республіці Карачаєво-Черкесія. Щонайменше 1 людина загинула.



Лавина накрила кілька будівель. Під сніговими завалами можуть перебувати до 20 людей, серед них – діти, про це повідомляє Интерфакс.

За попередньою інформацією, під лавиною опинилися 2 пункти прокату гірськолижного спорядження, крім цього – пошкоджено кафе.


Рятувальники шукають потерпілих, кількість постраждалих наразі невідома. На кадрах, опублікованих очевидцями, видно, як люди відкопують сніг.

Що відбувається у селищі Домбай: дивіться відео з телеграм-каналів Baza, Mash


Під снігом, зокрема, опинилася жінка, яка жила у готелі Altaroom, її вдалося врятувати. Туристка повернулася у номер – вона перебуває у стані шоку.

Причини сходження лавини

Як повідомляють очевидці, сходження лавини було спеціально спровокованим. Мовляв, розраховували, що сніг піде у бік лісу, але він зійшов прямо на туристів.

Сходження лавини у Норильську

  • На початку січня туристів накрила лавина у російському Норильську. Сніг накрив гостьові будинки на одній з гірськолижних баз.
  • Рятувальники знайшли тіла 3 людей – жінки з дитиною та ще одного чоловіка.
  • На місці події працювали близько 250 людей та 30 одиниць техніки. Пошукові роботи ускладнювалися через сильну хуртовину.

 

Залиште свій коментар