Отримають відразу по 7-8 тисяч на руки: українцям виплатять від влади значну грошову допомогу

Отримають відразу по 7-8 тисяч на руки: українцям виплатять від влади значну грошову допомогу

Верховна Рада виділила гроші на допомогу українцям, які втратили роботу під час карантину
Як розповів нардеп, заступник голови парламентського комітету з питань соціальної політики Михайло Цимбалюк в ефірі телеканалу « Україна 24 », Кабмін виділив 6 мільярдів гривень для допомоги людям, які стали безробітними. За даними депутата, за час карантину роботу втратили близько 2 мільйонів українців.



Відзначається, що уряд виділив додаткові гроші на допомогу з безробіття.
«Суми від 600 грн до 7-8 тис. Грн в залежності від останнього місця роботи і терміну такої допомоги», – пояснив Цимбалюк.

Він також додав, що велика частина українців, які втратили роботу під час карантину, не були офіційно працевлаштовані і не платили гроші в бюджет України. Щоб забезпечити всіх людей соціальною допомогою, довелося залучити всі грошові резерви.


Згідно з даними Держслужби зайнятості, станом на 1 липня 2020 року в Україні офіційно зареєстровано 518 тисяч безробітних. З них близько половини – це люди з вищою освітою. У службі зайнятості також повідомили, що з березня по червень змогли працевлаштувати близько 174 тисяч українців. Найактивніше людей брали в сферу сільського господарства, так як там почався сезон робіт.

Залиште свій коментар