Близько 11 тисяч північнокорейських військових проходять підготовку на сході Російської Федерації, заявив глава Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов. За його словами, вони будуть готові до війни в Україні вже до 1 листопада.

Війська КНДР використовуватимуть російське обладнання та боєприпаси, пише The War Zone зі слів Буданова. Крім того, очільник ГУР зазначив, що близько 2500 північнокорейських солдатів вирушить у Курську область, тоді як досі залишається невідомим, куди направлять решту військових. «Наразі у нас немає повної картини», — зазначив Буданов.


Війська КНДР у війні в Україні — що відомо

Президент України Володимир Зеленський раніше заявляв, що конфлікт перетвориться на «світову війну», якщо третя сторона втрутиться в конфлікт. Хоча, як повідомляється, глава держави не став вдаватися в подробиці.

ЗМІ пише, що крім цього, заступник держсекретаря США Курт Кемпбелл заявив, що Вашингтон і союзники стривожені військовою підтримкою Північною Кореєю війни Росії в Україні. Представники західних країн не можуть підтвердити заяви про те, що війська КНДР воюватимуть за Росію. Однак джерела в ГУР раніше заявляли, що близько 3000 військовослужбовців Північної Кореї увійшли до складу «Спеціального бурятського батальйону».