ЗСУ лишилося 2,6 км для створення котла під Курськом: у безнадійному становищі перебуває близько 3000 окупантів

ЗСУ лишилося 2,6 км для створення котла під Курськом: у безнадійному становищі перебуває близько 3000 окупантів

Українська армія дедалі ближче до того, щоб взяти окупантів у пастку. На південному березі річки Сейм, де у росіян назріває котел, зараз залишається близько 3000 російських солдатів.



Після знищення мостів через річку Сейм у Курській області ЗСУ залишилося пройти ще 2,6 км, щоб замкнути умовний “котел” для російських військ у Глушківському районі. Про це повідомляє власний аналітик німецького видання BILD Юліан Рьопке.

Наступ на Курщині: в  армії РФ кепські справи

Раніше українські війська підірвали всі стаціонарні мости через річку Сейм на півночі Глушківського району Курської області. І хоча фізичне оточення російських військ тут поки що не проглядається, Рьопке вважає, що це угруповання може опинитися відрізаним від постачання, коли ЗСУ фізично підійдуть до річки Сейм, позбавивши росіян останнього сухопутного коридору вглиб Курської області.


За останніми даними, підтвердженими геолокованими фото і відео, ЗСУ захопили село Вишнівка і вийшли до залізниці. Таким чином, українським військам залишилося пройти лише 2,6 км до річки Сейм, щоб закрити цей умовний “котел”.

Щоб і далі постачати угруповання, росіяни намагаються створити понтонні переправи. Але, як зазначає аналітик, ЗСУ відстежують російські мостоукладальники та техніку на під’їздах до річки і знищують її дронами-камікадзе.


Підконтрольна ЗСУ територія Курської області може збільшитися у більш ніж у 1,5 раза

На північ від Вишнівки ЗСУ захопили село Кореневе і зараз ведуть бої за однойменне селище і залізничну станцію, розташовані поруч. Повне захоплення Кореневого також означало б закриття “котла”, оскільки це позбавить росіян останнього наземного зв’язку між Глушківським районом і рештою Росії.

Зазначимо, що на південному березі річки Сейм, де у росіян назріває котел, зараз залишається близько 3 тисяч російських солдатів. Загальна площа котла становить близько 700 кв. км, тобто в разі її захоплення підконтрольна ЗСУ територія Курської області збільшиться більш ніж у 1,5 раза.

Загалом Україна контролює близько 1250 кв км російської території, включно з понад 90 населеними пунктами. Такі дані озвучував президент Володимир Зеленський.

Залиште свій коментар