Росіяни провалили масовану атаку у бік Торецька: названо ворожі втрати

Росіяни провалили масовану атаку у бік Торецька: названо ворожі втрати

На Донбасі у неділю ліквідовані десятки окупантів, поділився Генштаб ЗСУ.



Сьогодні, 18 серпня, зранку противник здійснив масовану атаку в районі населених пунктів Північне та Залізне Донецької області.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України. “Російські окупанти за підтримки бронегрупи з 12 одиниць техніки намагалися прорвати позиції Сил оборони України та просунутися у бік Торецька”, – сказано в повідомленні.


Українські воїни відбили ворожу атаку. “Втрат позицій не допущено. У ході бою знищено 10 одиниць техніки та знешкоджено 68 російських окупантів, з них – 41 безповоротно”, – зазначають в Генштабі ЗСУ.

Важливі новини України про війну – сьогодні це варто прочитати

Як повідомляли, російські окупаційні війська продовжують наступати на Покровському й Торецькому напрямках. Військовий оглядач Денис Попович вчора, 17 серпня, зазначив, що у ворога є просування в бік Покровська, причому по різних напрямках – і по залізниці, де Новогродівка, починаються бої за Гродівку на цьому ж напрямку.


За його словами, є загрози і для міста Торецьк у Донецькій області. Він зазначав, що ворог вже фактично веде бої безпосередньо в самому місті. При цьому зазначив, що Силам оборони для прогресу на цих напрямках, необхідно позбавити росіян можливості практично безперешкодно використовувати перевагу у повітрі та скидати КАБи.

Попович додав, що ціллю окупантів залишається перерізання траси Покровськ-Костянтинівка, оскільки вона важлива для всієї донецької дуги. Він зазначив, що курська операція не відтягла сили ворога з гарячих напрямків фронту в Україні.

Залиште свій коментар