«Дружина товариша хотіла череп українця»: вдова Мангушева цинічно розповіла, де вони його взяли

«Дружина товариша хотіла череп українця»: вдова Мангушева цинічно розповіла, де вони його взяли

Вдова російського найманця Ігоря Мангушева, який виступав в окупованому Донецьку з черепом «українського військового», цинічно розповіла, що череп полеглого захисника вони знайшли, коли гуляли «Азовсталлю», і Мангушев забрав його, бо «дружина якогось товариша дуже хотіла череп українця».



Джерело: Тетяна Азаревич, яка називає себе вдовою Мангушева, в інтерв’ю російським пропагандистам

Пряма мова: «Ми з Ігорем гуляли по «Азовсталі». Я побачила військову форму з синьою ізоляційною стрічкою, вирішила зняти з неї шеврон із групою крові на пам’ять або як сувенір кому-небудь. Серед російських військових — це нормальна практика… Потягнула і тут вивалилися з форми кістки і череп.


Ігор одразу побіг у машину за пакетом. Він узяв цей череп, дружина якогось його товариша дуже хотіла череп українця».

Деталі: За її словами, Мангушев мав віддати череп українського воїна, але на «поетичних читаннях» – «загорівся» і вирішив, що має «виступити з черепом»: «Він побіг у машину, вдягнув рукавички, взяв череп».


Жінка російського терориста додала, що череп їм був не потрібен і Мангушев його віддав: «Просто використав у перформансі, це була відсилка до Шекспіра».

Вона також не вважає, що вбивство найманця пов’язане з тим, що окупанти осквернили тіло захисника «Азовсталі».

Водночас, тіло самого Мангушева їй довелося ховати, бо за його череп призначили нагороду. Окупанта кремували. Його труну охороняли через побоювання, що в морзі чи крематорії Мангушеву відріжуть голову.

Обставини смерті Мангушева досі не встановлені, а справу, яку обіцяли завести бойовики, не розслідують.

Залиште свій коментар