На війні загинув командир «Вовків да Вінчі», який став легендою

На війні загинув командир «Вовків да Вінчі», який став легендою

У боях за Донбас загинув Герой України, який очолював власний підрозділ «Вовки да Вінчі», Дмитро Коцюбайло, підтвердив у вечірньому відеозверненні президент Володимир Зеленський.



Про смерть Героя України в соцмережах раніше повідомили юрист і військовий Масі Найєм і політик Борислав Береза. Втім, вони не стали називати його прізвище. Береза, своєю чергою, уточнив, що загиблий отримав осколкове поранення в шию.

«Сьогодні в бою загинув «Да Вінчі», герой України, доброволець, людина-символ, людина-хоробрість, – Дмитро Коцюбайло. Боєць 67-ї окремої механізованої бригади, комбат. Загинув в бою під Бахмутом, у бою за Україну», — сказав Зеленський.

Загинув «Да Вінчі» — ким був Дмитро Коцюбайло

Коцюбайло був першим добровольцем, який прижиттєво отримав звання Героя України.


Народився «Да Вінчі» на Івано-Франківщині, в селі Задністрянське, а на війну відправився у 18 років — відразу після Майдану і Революції Гідності.

Встиг повоювати за Покровськ, Піски, Савур-Могилу, отримав важке поранення від танкового обстрілу. У 21 рік Дмитро став наймолодшим командиром роти, очоливши 1-у штурмову роту ДУК «Правий сектор».


2021 року Зеленський нагородив Коцюбайло званням Героя України з врученням ордена «Золота Зірка» за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Залиште свій коментар