Такий сценарій навіть не розглядають, адже він призведе до численних жертв. Залужний наголосив, що бойовики свідомо обманюють жителів Донбасу та загострюють ситуацію.


Я звертаюся до жителів тимчасово окупованих територій – не вірте брехні окупаційної влади! Вас використовують для ескалації ситуації з метою розв’язання чергового кровопролиття,
– наголосив Залужний.

Бойовики брешуть про «наступ України»

Військовий наголосив, що заяви ватажків бойовиків про нібито наступ ЗСУ та силові сценарії звільнення окупованих територій не відповідають дійсності. Цю інформацію підтвердили в ОБСЄ. Залужний вкотре повторив, що військово-політичне керівництво України не планує і не проводить ніяких наступальних операцій. Використовують лише дипломатію.


Ба більше, навіть зараз, коли бойовики постійно зривають тишу, українські військові відповідають тільки у випадку загрози життю.

«Ми не піддаємося на провокації. Ми не стріляємо по житловим районам, де бойовики цинічно розмістили свої позиції», – додав командувач.

Ворожа пропаганда працює посилено

Залужний спростував заяви про диверсійні групи зі складу ООС, що нібито планували підірвати хлор на очисних спорудах в Горлівці.

Він додав, що пропаганда в ці дні сіє у геометричній прогресії, тому закликав жителів Донбасу вірити тільки офіційним джерелам.

Дивіться відеозвернення Валерія Залужного: