Макрон збирається з візитом в Україну – AFP

Макрон збирається з візитом в Україну – AFP

Президент Франції Еммануель Макрон у вівторок, 8 лютого, відвідає Україну та зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським, повідомляють ЗМІ з посиланням на Єлисейський палац.



Перед цим, у понеділок, 7 лютого, він вирушить до Росії для переговорів із президентом Володимиром Путіним.

Прессекретар президента України Сергій Никифоров підтвердив, що Володимир  Зеленський та Еммануель Макрон зустрінуться у Києві 8 лютого.


За його словами, перелік питань ще не узгоджений, але, ймовірно, говоритимуть про подальші кроки сторін у нормандському форматі, про роботу ТКГ щодо реалізації Мінських домовленостей та економічну співпрацю України та Франції.

Напередодні між президентами України та Франції Володимир Зеленський та Еммануелем Макроном відбулася телефонна розмова – вже друга за останній тиждень.


За словами глави МЗС України Дмитра Кулеби, лідери узгоджували позиції перед переговорам радників нормандської четвірки у Берліні.

За півтори години до розмови з українським лідером президент Франції мав бесіду з Володимиром Путіним.

28 січня Макрон та Путін у телефонній розмові домовилися про необхідність деескалації, а також – продовження діалогу щодо ситуації на українсько-російському кордоні.

Того ж дня президент Франції спілкувався із Володимиром Зеленським. Глави України та Франції вітали активацію роботи нормандського формату.

ДжерелаAFPУНІАН

Залиште свій коментар