Про акцію «Вакцинуйся. Збережи життя» вінницькі чиновники оголосили ще на початку осені. Ті, хто отримали щеплення проти коронавірусу COVID-19, змогли отримати низку подарунків. Серед них, наприклад, 50 телевізорів та 50 велосипедів.


Головний приз, автомобіль Toyota Corolla, розіграли 17 грудня. За право стати його власником боролися 28 тисяч людей. Згідно з оголошеними результатами, машину виграв Артур Едуардович Смілянець. З’ясувалося, що його батько є суддею Сьомого апеляційного адмінсуду.

Як на перемогу відреагував сам щасливчик

Те, що 22-річний Артур справді є сином судді Едуарда Смілянця, вже підтвердили й у самому суді. Згодом участь у розіграші журналістам прокоментував й хлопець. Він стверджує, що про виграш дізнався зі ЗМІ. Юнак зазначив, що наразі до нього ще не телефонували з мерії. Тож поки не було офіційного повідомлення від чиновників, переможцем він себе не вважає.


Артур пояснив, як вирішив взяти участь в конкурсі. За його словами, випадково побачив відповідне оголошення у соцмережі. Хлопець вирішив зареєструватися, але нібито не знав, що розігруватимуть авто. Каже, що відтоді пройшло кілька місяців, тож він вже й забув про це. А вже у день розіграшу він отримав повідомлення від товариша – з посиланням на новину про результати конкурсу.

Я думав, він так жартує. А потім дивлюсь на реєстраційний номер — все збігається. Я до останнього не вірю! Бо вчора у мене був день народження. І ось такого подарунку я точно не очікував,
– розповів Смілянець.

Хлопець зазначив, що його батько справді працює суддею. Він пояснив, що негативні коментарі через це його не здивували. «Але за умовами конкурсу, наскільки я знаю, немає обмежень на те, де ти чи твої родичі працюють», – підкреслив Артур.

Що кажуть у міській раді

У положенні конкурсу вказано, що у розіграші заборонено брати участь працівникам виконавчих органів та депутатам Вінницької міськради. Інші містяни, які вакциновані двома дозами й підписали декларацію із сімейним лікарем, могли безперешкодно реєструватися. «Якось переграти, бо є суспільний резонанс, не можемо. Немає підстав. Наскільки мені відомо, переможець виконав всі умови», – прокоментував Андрій Очеретний, заступник мера.

Водночас у департаменті інформаційних технологій мерії пояснили, що розіграш організували через сервіс random.org. Очільник департаменту Володимир Романенко підкреслив, що результати оголосили публічно, а сам конкурс проводили у прямому ефірі. Він уточнив, що усі охочі можуть переглянути повний список учасників, аби переконатися, що не було ніяких махінацій.


У міській раді запевнили, що конкурс проведений чесно / Скриншот

Втім, остаточно у міській раді оголосять результати конкурсу після того, як перевірять подані документи переможців. Про остаточне рішення щодо Смілянця та ще 40 учасників-переможців оголосять найближчим часом. Урочисто вручатимуть призи вакцинованим містянам 21 грудня об 11:00. Церемонія відбудеться перед будівлею міськради, що розташована на площі Соборній, 59.