У Львові померла зв’язкова Романа Шухевича Ольга Ільків

У Львові померла зв’язкова Романа Шухевича Ольга Ільків

У Львові померла зв’язкова Романа Шухевича Ольга Ільків. Їй був 101 рік. Про смерть Ольги Ільків повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.



Про це повідомляє Суспільне

“Все її життя було підпорядковане місії здобуття української незалежності. У цей час вона встигла і одружитися, і народити двох дітей. Також відбула великий термін покарання, але основною її життєвою місією було відтворення українського духу, створення передумов, щоб була відроджена українська держава незалежно чи це була польська окупація, коли вона навчалася у школі, чи радянська, німецька окупація. Потім знову радянська”, — розповідає історик Микола Посівнич.


Ольга Ільків – зв’язкова головнокомандувача УПА Романа Шухевича (“Роксоляна”, “О. Звіробій”). Народилась у 1920 році у Стрию на Львівщині. У грудні 1941 року вступила до ОУН. У 1950 році була заарештована і у 1952 році засуджена до 25 років ув’язнення. З них 14 років провела в радянських тюрмах. Ув’язнення відбувала в Олександрівській, Володимирській централях та Іркутській області.

У 2008 році була нагороджена Орденом княгині Ольги ІІІ-го ступеня. Членкиня Львівського крайового братства ветеранів національно-визвольної боротьби.


Залиште свій коментар