Голубовська розповіла всі подробиці про новий штам коронавірусу Омікрон

Голубовська розповіла всі подробиці про новий штам коронавірусу Омікрон

Новий штам коронавірусу Омікрон стурбував не на жарт практично всіх громадян світу. Що від нього чекати і чи так він заразний, пояснила медик Ольга Голубовська.



Інформацією вона поділилася на своїй Facebook-сторінці.

Наскільки заразний Омікрон

За словами Голубовської, зараз немає інформації, чи є новий штам заразніше, ніж, наприклад, Дельта.


«Поки неясно, чи є Омікрон більш заразним, в порівнянні з іншими варіантами, включаючи Дельта. Число інфікованих в Південній Африці зросло, але епідеміологічні розслідування з’ясовують, чи пов’язано це з Omicron або іншими факторами», — уточнила інфекціоніст.

Яка тяжкість захворювання

Наскільки важким є перебіг хвороби після зараження новим штамом — теж поки не вивчено. Також неясно і на рахунок симптомів, чи відрізняються вони від Дельти.


«У Південній Африці зростає кількість госпіталізацій, але це може бути пов’язано зі збільшенням загального числа інфікованих людей, і не тільки варіантом Омікроном. В даний час немає інформації, що дозволяє припустити, що симптоми, пов’язані з Омікроном, відрізняються від симптомів інших варіантів», — повідомила Голубовська.

Чи ефективна вакцина від Омікрону

«Ефективність вакцин від цього варіанту невідома (поки). Ефективність тестів: широко використовувані тести ПЛР виявляють і варіант Omicron, ефективність експрес-тестів вивчається», — поінформувала медик.

Залиште свій коментар