У Словаччині вводять режим надзвичайної ситуації через спалах коронавірусу

У Словаччині вводять режим надзвичайної ситуації через спалах коронавірусу

Нині Європа — епіцентр пандемії коронавірусу. Низка країн вводять суровіші карантинні обмеження.



Від 25 листопада у Словаччині запроваджують режим надзвичайної ситуації через спалах коронавірусу. Режим НС діятиме протягом 90 днів. Таке рішення ухвалив уряд під час засідання парламенту сьогодні, 24 листопада.

Про це повідомляє Словацьке радіо.


«Ми затвердили надзвичайну ситуацію на 90 днів. Він набуде чинності сьогодні опівночі»,- сказав прем’єр-міністр Словаччини Едуард Хегер та додав, що більш жорсткі карантинні заходи наберуть чинності в четвер, 25 листопада, і будуть діяти протягом двох тижнів. Через 10 днів їх переглянуть. Він наголосив, якщо заходи будуть пом’якшені, то тільки для тих, хто отримав повний курс вакцинації.

Що буде заборонено:

  • виходити з дому в період з 5:00 до 1:00. Виключення становлять дорога на роботу, відвідування найближчого магазину продуктів або товарів першої необхідності, а також вигул домашніх тварин на відстані не більше 500 метрів від місця проживання.
  • будуть закриті всі магазини, крім продовольчих і предметів першої необхідності, установи культури, служби, спортивно-розважальні комплекси.
  • ресторани можуть продавати страви тільки з собою.

Водночас заклади загальної середньої освіти зможуть працювати у звичайному режимі.


Варта зазначити, в Європі фіксують сплеск захворюваності на COVID-19 . У ВООЗ пояснили, що такий ріст показників обумовлений трьома факторами: штамом «Дельта», відмовою від вакцинації та ослабленням карантинних обмежень.

Залиште свій коментар