“Ціна совісті 18 гривень”: на Буковині водій вигнав учасника АТО з маршрутки

“Ціна совісті 18 гривень”: на Буковині водій вигнав учасника АТО з маршрутки

Одна із пасажирок заступилася за чоловіка, однак водій і її відмовився везти.



Інцидент пасажирка (Kornelya Vasylash) описала у фейсбуці, передає “Еспресо.Захід“.

Водій рейсу Горбівці – Глибока на Буковині відмовився безкоштовно везти учасника АТО, хоча хлопець мав посвідчення учасника бойових дій.


Жінка вирішила заступитися за чоловіка і оплатити проїзд, проте за такий вчинок їй теж дісталося від водія.

“Я попросила, щоб двері відкрили і ще раз запитала, чи він має УБД, він підтвердив, що так – він воював. Я його покликала в автобус, в той час дочка моєї знайомої подала водієві 20 гривень, щоб оплатити проїзд учасника АТО, водій взяв гроші”, – розповідає жінка.

Коли ж пасажирка почала пояснювати водієві, що учасники війни мають право на безкоштовний проїзд, шофер сказав, що “не посилав його туди”.


Опісля почалася перепалка. Відтак водій зупинив автобус і почав виганяти жінку. Жінка все ж добралася до кінцевої зупинки. Проте історія на цьому не завершилася.

“Водій пообіцяв, що більше моєї ноги не буде у цьому автобусі. Я не вийшла, доїхала до кінця і знаєте, що зробив водій: скасував обідній рейс у село, а це і є останній рейс і людям прийшлося добиратися попутнім транспортом до села. За його словами, винна все я, бо заступилася за учасника АТО!” – розказує пасажирка.

Окрім того, за словами жінки, водій також відмовився взяти в салон людину з інвалідністю, яка також має право на безкоштовний проїзд. Вона оприлюднила ім’я водія – Алергуш Аурел.

“Цей день я запам’ятаю надовго, ніколи не могла подумати, що людська совість вартує аж 18 гривень”, – обурюється пасажирка.

Учаснику АТО, якого намагалися вигнати з маршрутки, звати Ігор Бажан. Хлопцеві 20 років.

“Дякую молодому хлопчині, який у 20 років став на захист нашого суспільства”, – йдеться у дописі.

Залиште свій коментар